Uzmanından ev tipi arıtma cihazlarına dikkat uyarısı!

Ev Tipi Su Arıtma Cihazları Hakkında Uyarı!

Suyun içindeki faydalı mineralleri yok edebilir!

Son yıllarda ev tipi su arıtma cihazlarının kullanımının artmasıyla birlikte, suyun kalitesi konusundaki endişeler de artmaktadır. Uzmanlar, yapılan araştırmaların ev tipi su arıtma cihazlarının içme suyundan faydalı mineralleri uzaklaştırdığını gösterdiğini belirtmektedir. Bu nedenle, düzenli olarak bu tür suları tüketen kişilerin uzun vadede sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceği uyarısında bulunmaktadır.

Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Arş. Gör. Seda Kuşoğlu Gültekin, ev tipi su arıtma cihazlarının düzenli bakımlarının ve filtrelerinin zamanında değiştirilmesinin önemine dikkat çekmektedir. Gültekin, “Bakımı ihmal edilen ve filtreleri değiştirilmeyen arıtma cihazlarından elde edilen suyun sağlık standartlarına uygun olmasını beklemek gerçekçi değildir” diye belirtmektedir.

Arş. Gör. Seda Kuşoğlu Gültekin, su arıtma cihazlarının minerallerde azalmaya neden olduğunu, bu durumun alternatif yöntemlerde de geçerli olduğunu ifade etmektedir. Bu nedenle, bilinçsizce mineral takviyesi kullanımından kaçınılması gerektiğini vurgulamaktadır.

Ev tipi su arıtma cihazlarıyla ilgili yapılan araştırmalar, suyun içindeki mineral miktarının azaldığını göstermektedir. Bu da vücudun ihtiyaç duyduğu mineral alımını olumsuz etkileyebilir. Dolayısıyla, su arıtma cihazlarının düzenli bakımlarının yapılması ve minerallerin alınmasına dikkat edilmesi sağlık açısından önemlidir.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlar

Dr. Jale Demir, hastanın diş beyazlatma nedenin biri de sigarayı bırakmak için motivasyon kazanma isteği olduğunu vurgulayarak, diş beyazlatmanın sadece estetik görünüş değil, bir tedavi olarak bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.