Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın eşi bakın kim çıktı

TARİHİ GÖRÜŞME VE ELE ALINAN KONULAR

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmede Emine Erdoğan ve Latife El Durubi, insani yardımlar, toplumsal dayanışma, kadınların güçlendirilmesi ve eğitimin rolü gibi konularda fikir alışverişinde bulundu. Özellikle savaşın olumsuz etkilediği kadınlar ve çocuklar için Türkiye ve Suriye’nin birlikte atabileceği adımlar üzerinde duruldu. El Durubi, Suriye’nin yeniden inşasında Türkiye’nin verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

EMİNE ERDOĞAN’IN PAYLAŞIMI

Emine Erdoğan, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün ülkemize resmi ziyarette bulunan Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın değerli eşi Latife El Durubi Hanımefendi’yi ağırlamaktan büyük mutluluk duydum” ifadelerini kullandı. Görüşmede insani yardımlar, toplumsal dayanışma, kadınların güçlendirilmesi ve eğitimin rolü gibi birçok önemli konunun ele alındığını belirtti. Özellikle savaş mağduru kadın ve çocuklar için yapılabilecek çalışmaların üzerinde durulduğunu vurguladı. Emine Erdoğan, Suriye’nin yeniden inşası sürecinde Türkiye’nin Suriye halkının yanında olduğunu ve barış ve istikrarın hakim olduğu bir geleceğin ortak çabayla mümkün olduğunu ifade etti.

LATİFE EL DURUBİ’NİN KÖKENLERİ

Latife El Durubi’nin, Osmanlı Devleti bürokratlarından Alaaddin El Durubi’nin torunu olduğu ortaya çıktı. Gazeteci Zeynep Karataş’ın aktardığı bilgilere göre, hem Ahmed Şara’nın hem de eşi Latife El Durubi’nin soyları, Suriye’nin köklü ve etkili ailelerine dayanıyor. Bu aileler, Osmanlı döneminde bürokratlar ve siyasetçiler yetiştirmişler. Latife El Durubi’nin dedesi olan Alaaddin El Durubi de Osmanlı sancaklarında önemli görevler üstlenmiş ve Suriye siyasetinde etkili bir isim olmuş.

ALAADDİN EL DURUBİ’NİN HAYATI

Alaaddin El Durubi, 1870’lerde Humus’ta doğmuş ve iyi bir eğitim almıştır. Tıp eğitiminin yanı sıra siyaset konusunda da kendini geliştirmiştir. Osmanlı bürokrasisinde hızla yükselerek valilik ve büyükelçilik görevlerinde bulunmuştur. Aynı zamanda Sultan Abdülhamid’in doktorlarından biriydi. Osmanlı’nın Suriye’den çekilmesiyle Şam’a dönmüş ve daha sonra Fransız işgali sırasında Suriye’nin ikinci başbakanı olmuştur. Ancak bu görevi kısa sürmüş ve bir suikast sonucu hayatını kaybetmiştir. Durubi ailesi, Suriye’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynamıştır.

Related Posts

Yüzüncü günde Saraçhane’de tarihi miting! Özgür Özel halka seslenecek

CHP, İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. günü dolayısıyla, mücadelenin ilk adresi olan Saraçhane’de bir miting düzenliyor. CHP lideri Özgür Özel konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

Trump: Savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım

ABD Başkanı Donald Trump “Gazze Şeridi’ndeki savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım” dedi.

Muğla’da odalar ve borsalar zeytin yasası için ayakta

Muğla Ticaret Borsası (MTB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ortak açıklama yaparak, zeytinlik alanlarda sanayi, madencilik ve enerji projelerine izin verilmesini içeren, kamuoyunda ‘Zeytin Yasası’ olarak bilinen torba yasanın stratejik öneme sahip tarımsal üretim alanlarına zarar vereceği endişesini dile getirdi.

AB’nin dönem başkanlığı önce Danimarka’ya sonra Rum Yönetimi’ne geçecek

AB’nin 6 ayda bir dönüşümlü olarak ülkeler arasında üstlenilen dönem başkanlığı 6 ay boyunca Danimarka’ya ardından da 1 Ocak 2026’da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) geçecek.

Yaşlı adam, karısını tüfekle katletti!

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde Ahmet Dolaş, tartıştığı eşi Leyla Dolaş’ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Zanlı jandarma tarafından gözaltına alındı.

Ağaç gibi nefes alan malzeme: Canlı yapı karbonu havadan çekiyor

İsviçre’deki ETH Zürih Üniversitesi’nde bilim insanları, havadaki karbondioksiti ağaçlar gibi emebilen canlı bir malzeme geliştirdi. Malzeme, fotosentez yapan bakteriler sayesinde karbondioksiti hem organik hem de mineral forma dönüştürebiliyor.