Göbeklitepe, 2024’te 709 bin ziyaretçiyi ağırladı

Göbeklitepe 2024 Yılında 709 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Şanlıurfa’nın tarihi ören yeri Göbeklitepe, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alması ve 12 bin yıllık geçmişiyle “Tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilmesiyle dikkat çekiyor. 2024 yılında Göbeklitepe’yi 709 bin 643 kişi ziyaret etti.

Göbeklitepe, 2018’de ziyarete açıldığında üst koruma çatısı yapım çalışmaları nedeniyle bazı bölümleri kapalıydı ve o yıl yaklaşık 70 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Göbeklitepe Yılı” ilan etmesiyle ziyaretçi sayısı 412 bin 378’e çıktı.

Salgın nedeniyle 2020’de beklenenin altında ziyaretçi sayısıyla kapanan Göbeklitepe, 2021’de 567 bin 453 ziyaretçiyle rekor kırdı. Ancak 2023’te yaşanan deprem ve sel felaketleri ziyaretçi sayısını 317 bin 253’e düşürdü.

2024 yılında ise Göbeklitepe tam anlamıyla parladı ve 850 bin ziyaretçi ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri listesinde yer alan Göbeklitepe, 2024 yılında 709 bin 643 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi gördü.

Turist Rehberleri Odaları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Müslüm Çoban, 2024 yılının Şanlıurfa ve çevresi için turizm açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, Göbeklitepe’nin Taştepeler Projesi sayesinde ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandığını dile getirdi.

Göbeklitepe’nin her yıl artan ziyaretçi sayılarıyla öne çıktığına dikkat çeken Çoban, 2025 yılında hedeflerinin 1,5 milyon ziyaretçi sayısını aşmak olduğunu vurguladı.

Göbeklitepe’yi ziyaret eden Hüseyin Özdemir ise bölgenin önemli tarihi ve arkeolojik bir noktası olan Göbeklitepe’nin herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer olduğunu ifade ederek, buraya gelip atmosferi yaşamanın önemine değindi.

Özdemir’in ve diğer ziyaretçilerin Göbeklitepe’den aldıkları zevk ve keyif, bölge turizminde olumlu etkiler yaratarak, 2025 yılında daha yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşılmasını hedefliyor.

İlgili Görsel için Tıklayınız

Kuantum Bilgisayarlar Tüm Şifreleri Kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik Anlatıyor

İlgili Görsel için Tıklayınız

Related Posts

ANKARA TRAFİĞE KAPALI YOLLAR 2 TEMMUZ 2025 | Bugün Ankara’da hangi yollar trafiğe kapatılacak, ne zaman açılacak? Bugün Ankara’da yollar neden kapalı, Anıt Caddesi trafiğe kapalı mı? Emniyet Müdürlüğü duyurdu!

Ankara’da bugün trafiğe kapalı yollar listesi 2 Temmuz 2025, Ankara Emniyet Müdürlüğü açıklamasıyla belli oldu. Başkentte düzenlenecek etkinlik nedeniyle, Ankara Emniyet Müdürlüğü trafiğe kapatılacak yolları ve caddeleri açıkladı. Saat 14.00’ten itibaren sürücüler kapatılacak yollara giriş yapamayacak ve alternatif güzergâhlara yönlendirilecekler. Ayrıca, Kazım Karabekir Caddesi Celal Bayar Bulvarı, GMK Bulvarı’nın Strazburg Caddesi Dögol Caddesi’nin Beşevler Kavşağı ile Anadolu Meydanı gibi yollar da ihtiyaç halinde trafiğe kapatılacak. Peki, Ankara’da bugün hangi yollar kapalı, ne zaman açılacak, alternatif güzergahlar nereler? Anıt Caddesi trafiğe kapalı mı? İşte, 2 Temmuz 2025 Ankara trafiğe kapalı yollar listesi ve ayrıntılar.

AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) öğrencileri, bahar dönemi bütünleme (telafi) sınavları için merakla gözlerini akademik takvime çevirdi. Peki, AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda optik forma imza atmayı unutan adayların sınavlarının geçerliliği konusunda adaylar arasında endişe yaşanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı 2025 YKS Kılavuzu ve geçmiş yıllardaki uygulamalar incelendiğinde, bu durumun sınavın geçerliliğini doğrudan etkileyip etkilemediği merak konusu oluyor. Peki, TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

20 milyon öğrenci için tatil zili

İlk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler