Giyim devi Kuveytlilerden geri alınıyor

Yargıcı Markasının Geleceği Tims&B İle Şekillenebilir!

İstanbul Osmanbey’de 1978 yılında Emir Yargıcı tarafından kurulan Yargıcı, kadın giyim sektörüne adım atarak 1988’de büyümeye başladı. 2011 yılında ise küresel bir oyuncu olma hedefiyle Kuveyt merkezli Global Investment House (GIH) ile ortaklık kurarak yüzde 55 hissesini sattı.

23 mağazası bulunan Yargıcı, 2015 yılında ev dekorasyonu alanında da yer alarak Yargıcı Homeworks adını aldı. Bu adım, markanın ürün yelpazesini genişleterek toplamda 60 mağazaya ulaşmasını sağladı. Ancak 2021’de yeni bir sahip arayışı başlatıldı ve Yargıcı, satış sürecine girdi.

Hisse Satışı ve Gelecek Planları

Özellikle Vakko Holding’in ilgi gösterdiği Yargıcı, Kuveytli ana hissedar ile görüşmelerde bulundu ancak henüz bir karara varılmadı. Kuveytli fonun 2025 yılına kadar Yargıcı’daki hisselerini tamamen satmasının ve Türkiye’den çekilmesinin beklendiği belirtiliyor.

Kuveytli yatırım fonunun başında bulunan Maha Al Ghunaim, Forbes’un Power Women 100 listesinde 94. sırada yer alarak uluslararası alanda dikkat çekti. Tims&B ise Türk televizyon sektöründe önemli bir yere sahip olan bir yapımcı şirkettir.

Tims&B, Kavak Yelleri ve Muhteşem Yüzyıl gibi önemli projelerle adını duyurdu. Ayrıca Netflix için ürettiği Şahmaran dizisi Türkiye’nin en büyük bütçeli Netflix projesi oldu. Haberlere göre, Yargıcı’nın geleceği için Tims&B’nin devreye girmesi büyük bir dönüm noktası olabilir.

Tims&B’nin Yargıcı markasını bünyesine katması, markanın küresel bir ölçekte büyümesine olanak sağlayabilir. Ayrıca Tims&B’nin sahip olduğu TIMS Hadımköy Film Platoları da şirketin sektördeki gücünü artıracaktır.

Yargıcı’nın geleceği konusunda net bir şekilde bir anlaşma yapılmamış olsa da, Tims&B’nin bu markayı devralması durumunda büyük etkiler yaratacağı görülüyor. Gelecek daysa, markalar arasındaki güçlü bir işbirliğinin habercisi olabilir.

Related Posts

Ömer Fethi Gürer’den vatandaşın gıdaya ulaşmasına ilişkin flaş sözler

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, akaryakıt zamlarının çiftçilere ve ürünlerin raf fiyatlarına etkilerinden bahsederek, “Borçlanan çiftçi, borçlarını döndüremez noktaya geldi. Vatandaş, raflarda ürün olsa bile cebindeki gelirle etiket fiyatını …

Bakan Kacır duyurdu! F-16 EDPOD testleri başarıyla tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezinin (BİLGEM) geliştirdiği F-16 Elektronik Destek Podu’nun (EDPOD), gerçek radar sistemlerine karşı uçuşlu testleri başarıyla tamamladığını bildirdi.

ÖTV’yi yüzde 4’ten 50’ye çıkaracak teklif bu hafta görüşülecek: Kasaya 14 milyar fazla girecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 25 Haziran’da gündemine alacağı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile arazi taşıtlarının Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının mevcut yüzde 4 …

Tarımsal girdi fiyat endeksi arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), nisanda yıllık bazda yüzde 30,12, aylık bazda yüzde 2,03 artış gösterdi.

Memur ve emekli maaş zammı netleşiyor: Kim ne kadar zam alacak? İşte meslek meslek tam liste!

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında maaşlara yapılacak artış ne zaman netleşecek? Haziran enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? Enflasyon maaş artışlarını nasıl etkiler? Emekli maaşları ne kadar yükselecek? Memurların ve emeklilerin alacağı zam oranları kaç olacak? Uzmanlar temmuz zammı için ne diyor? İşte tüm ayrıntılar…

CHP’li Sümer: Saray iktidarı işçinin emeğini görmezden geliyor

CHP Adana milletvekili Orhan Sümer, “İktidar, 600 bin kamu işçisine yönelik toplu sözleşme görüşmelerinde ilk 6 ay için yüzde 16, ikinci 6 ay için ise yüzde 8 zam teklif etti. Yüzde 100’ün üzerinde seyreden gerçek enflasyonun altında kalan bu oranlar, işçiye açıkça “açlık sınırında yaşamayı kabul et” demektir.