Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Bel Sağlığını Korumak İçin Günlük Yaşamda Yapılması Gerekenler

Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aydoğan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ümit Dinçer ile Uzm. Dr. Özge Yıldırım, bel sağlığını korumak için önemli ipuçlarını paylaştı.

‘BEL AĞRISI TOPLUMDA ÇOK YÜKSEK OLAN HASTALIK’

Dr. Aydoğan, bel ağrısının toplumda sık görülen bir hastalık olduğunu belirterek özellikle pandemi sürecinde artan bel ağrısı vakalarına dikkat çekti. Bel ağrısının vücutta bir uyarı işareti olduğunu vurgulayan Dr. Aydoğan, belirtiler görüldüğünde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini söyledi.

Eğer bel ağrısı bacağa yayılıyorsa, gece ağrısı yaşıyorsanız veya kilo kaybı varsa ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Dr. Aydoğan, ofis çalışanlarının ergonomik koltuklarda oturması ve düzenli egzersiz yapması gerektiğini önerdi.

‘YILDA 2-3 BEL AĞRISI ATAĞI VÜCUDUN ALARMIDIR’

Dr. Aydoğan, bel ağrısının iş gücü kaybına ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Eğer yılda 2-3 kez bel ağrısı atağı geçiriyorsanız vücudunuzun alarm verdiğini belirten Dr. Aydoğan, yaşam tarzınızda değişiklikler yapmanız gerektiğini dile getirdi.

‘AYNI POZİSYONDA OTURMAK BEL SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Uzm. Dr. Yıldırım, oturuş pozisyonunun bel sağlığı için önemli olduğunu vurgulayarak, omuzların dik olması ve karın kaslarının kasılı olmasının gerektiğini söyledi. Özellikle pandemi sonrası online çalışmanın yaygınlaşmasıyla aynı pozisyonda uzun süre oturmanın bel sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

‘NASIL YÖNETEBİLECEĞİMİZİ İYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR’

Dr. Dinçer, bel ağrısının bireyler için önemli olduğunu vurgulayarak, ağrıları nasıl yönetebileceğimizi bilmemiz gerektiğini söyledi. Uygun egzersizler yapmanın ve doğru adımlar atmanın önemli olduğunu belirten Dr. Dinçer, ağrıların geçmemesi durumunda fizik tedavi uzmanına başvurulması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Uzmandan ‘soğuk kahve’ uyarısı: Vücuttan su atımını hızlandırdığını

Dermatoloji Uzm. Dr. Makbule Dündar ve Diyetisyen Asya Naz Al soğuk kahve tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir