Kamu işçisinin sözleşme görüşmelerinde heyetler bir araya geldi

Kamu İşçilerini Kapsayan 2025 Yılı Toplu İş Sözleşmelerinde Güncel Durum

Kara yolları, demir yolları, elektrik üretim santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastaneler gibi kamu kurum ve kuruluşlarındaki 600 bine yakın işçiyi ilgilendiren 2025 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri devam ediyor.

Görüşmeler kapsamında, işveren ve işçi tarafları bir araya geldi. TÜHİS Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, TÜRK-İŞ Genel Başkan yardımcıları Ramazan Ağar ve İrfan Kabaloğlu, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli ve Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Abdullah Koçoğlu ile ilgililer katıldı.

Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti ve yaklaşık bir saat sürdü. Toplantının ardından TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri basın mensuplarına bilgi verdi.

“Kamu işvereni teklifini sunmadı”

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, 27 Şubat’ta işçi kesimi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na tekliflerini ilettiklerini ancak bugünkü toplantıda karşı teklif almadıklarını belirtti.

Ağar, toplantıda ücretler konusunda detaylı görüşmeler yaptıklarını ve bakanlıkla hala çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Sendikaların çoğunluğunun ara buluculuk safhasında olduğunu ve sürecin sona erdiğini vurguladı.

Ağar ayrıca, “Ara buluculuk 15 günlük süreye sahip. 6 gün daha uzatma şansı var. Anlaşma sağlanamazsa grev kararı alacağız. Ardından 53 günümüz olacak. Temmuzun sonuna kadar süremiz var. Önümüzdeki hafta TÜHİS ve Bakan Yardımcısı yoğun bir çalışma yapacaklarını ve bize teklif sunacaklarını belirttiler. Teklifi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Teklif gelmezse bir araya gelmeyeceğiz”

Ağar, işçilerin geçim koşulları nedeniyle toplu sözleşmenin imzalanmasını sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, “İnsanların mutlu olacağı ücretlerin verilmesini istiyoruz.” dedi.

Ağar, “Teklif gelmezse bir araya gelmeyeceğiz. Teklifin mutlaka gelmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta teklifi bekliyoruz. Teklif gelmezse, sadece ‘Gelin, tekrar görüşelim’ düşüncesi varsa bir araya gelmek anlamlı olmayacak. Teklif gelirse, alınacak tavrı paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Ağar, sürecin iyi geçmesini umarak, “Daha zorlanmadan, makul ve geçim şartlarını karşılayacak bir ücret teklifi bekliyoruz.” dedi.

Grev durumunda sürecin işleyişi hakkında soruya cevap veren Ağar, “Ara buluculuk süresi bittikten sonra grev kararı almak zorundasınız. Ancak grevi ne zaman uygulayacağınız sizin tercihinize bağlı. Grev kararı aldığınız gün uygulayabilir veya 53 gün sonra uygulamaya koyabilirsiniz. Bu konuları daha sonra görüşeceğiz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Burhanettin Bulut’tan zam tepkisi: Faturayı yine vatandaşa kestiler

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak doğalgaz zammını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, doğalgaz toptan satış fiyatlarında bütçe hedefleri doğrultusunda güncellemeye gidildi. Buna göre, doğalgaza sanayi …

Bakanlıktan mal sahiplerine sıkı takip: 2 milyon TL zam yaptılar!

Ticaret Bakanlığı emlak ilanlarını mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde fahiş fiyat artışına giden mal sahiplerine cezalar kesildi. Konuyla ilgili Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’dan önemli bir açıklama geldi. Bazı ev sahiplerinin ev fiyatlarında yaptığı artış fahiş fiyat oyununu gözler önüne serdi. İşte detaylar…

Batı’da Albayrak planı! Küresel gerilim harekete geçirdi

Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde ABD, İngiltere ve İsviçre’de bulunan 350 ton altını Türkiye’ye getirmişti. Almanya ve İtalya da Albayrak’ın planını uygulamaya karar verdi. Almanya ve İtalya, Trump’ın Fed’e yönelik sert çıkışları ve artan küresel gerilimler üzerine altın rezervlerini ABD’den ülkelerine getirmeyi düşünüyor.

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

Benzin ve motorine dev zam geliyor

Brent petrol fiyatlarının 66 dolara kadar gerilemesine rağmen geçtiğimiz haftayı 1,14 TL’lik motorin zammı ile kapatan akaryakıt grubu, 3 Temmuz’da kesinleşecek ÜFE verisinin ardından yeniden zamlanacak. Cuma gününden itibaren geçerli olacak şekilde motorin ve benzinin litre fiyatına 2 TL’lik ÖTV zammı yapılması beklenirken, LPG fiyatlarında da artışa gidilecek.

İslam Memiş’ten yatırım için önemli açıklama! İran-İsrail savaşı sonrası altının yeni rotasını anlattı

Ekonomist İslam Memiş, İran – İsrail savaşıyla yükselmesi beklenen ancak normal seviyede devam eden altın ile ilgili açıklamada bulunarak uzmanların altının seyri ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Altın beklentiyi karşılamadı, fiyatlar yerinde saydı …