BİLSEM öğrencilerinin “Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması” sonuçlandı

BİLSEM Öğrencilerinin Kariyer Gelişim Araştırması Sonuçları Açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) proje üretim ve yönetimi programında eğitim gören ortaöğretim düzeyindeki 2 binden fazla özel yetenekli öğrencinin kariyer planlamaları incelendi. Araştırma sonuçları, öğrencilerin kişisel gelişimlerine önem verdiklerini gösterdi. Mart ayında 81 ildeki BİLSEM’lerde yapılan araştırmada, 2 bin 21 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen anketten elde edilen veriler dikkate alındı.

Öğrenciler Yaratıcılığı ve Topluma Katkıyı Önemsiyor

Araştırma sonuçlarına göre, BİLSEM öğrencileri, kariyer hedeflerinde bilimsel ve sanatsal yeniliklere katılımın önemini vurguladı. Katılımcıların büyük çoğunluğu topluma yeni bir bakış açısı sunmayı ve toplumsal sorunlara yaratıcı çözümler üretmeyi amaçladıklarını belirtti. Öğrencilerin kariyer planlamalarında maddi kazançtan ziyade kişisel gelişimlerini göz önünde bulundurdukları da araştırma bulguları arasında yer aldı.

Erken Kariyer Planlaması ve Yetenek Gelişimi

Araştırmaya katılan öğrencilerin çoğunluğu kariyerlerini erken dönemde planlamanın hedeflerine ulaşmada etkili olduğunu düşündüklerini belirtti. Özellikle BİLSEM atölye çalışmalarının yeteneklerinin gelişimine olumlu katkı sağladığı rapor edildi.

Related Posts

ANKARA TRAFİĞE KAPALI YOLLAR 2 TEMMUZ 2025 | Bugün Ankara’da hangi yollar trafiğe kapatılacak, ne zaman açılacak? Bugün Ankara’da yollar neden kapalı, Anıt Caddesi trafiğe kapalı mı? Emniyet Müdürlüğü duyurdu!

Ankara’da bugün trafiğe kapalı yollar listesi 2 Temmuz 2025, Ankara Emniyet Müdürlüğü açıklamasıyla belli oldu. Başkentte düzenlenecek etkinlik nedeniyle, Ankara Emniyet Müdürlüğü trafiğe kapatılacak yolları ve caddeleri açıkladı. Saat 14.00’ten itibaren sürücüler kapatılacak yollara giriş yapamayacak ve alternatif güzergâhlara yönlendirilecekler. Ayrıca, Kazım Karabekir Caddesi Celal Bayar Bulvarı, GMK Bulvarı’nın Strazburg Caddesi Dögol Caddesi’nin Beşevler Kavşağı ile Anadolu Meydanı gibi yollar da ihtiyaç halinde trafiğe kapatılacak. Peki, Ankara’da bugün hangi yollar kapalı, ne zaman açılacak, alternatif güzergahlar nereler? Anıt Caddesi trafiğe kapalı mı? İşte, 2 Temmuz 2025 Ankara trafiğe kapalı yollar listesi ve ayrıntılar.

AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) öğrencileri, bahar dönemi bütünleme (telafi) sınavları için merakla gözlerini akademik takvime çevirdi. Peki, AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda optik forma imza atmayı unutan adayların sınavlarının geçerliliği konusunda adaylar arasında endişe yaşanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı 2025 YKS Kılavuzu ve geçmiş yıllardaki uygulamalar incelendiğinde, bu durumun sınavın geçerliliğini doğrudan etkileyip etkilemediği merak konusu oluyor. Peki, TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

20 milyon öğrenci için tatil zili

İlk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler