Orman Okullarıyla Gelecek Yeşeriyor

OGM Orman Okulları Projesiyle Çocuklar Doğayla İç İçe Eğitim Alıyor

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), çocukların doğayla iç içe bir öğrenme deneyimi yaşamaları amacıyla OGM Orman Okulları projesini başlattı. Bu proje sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında çevre bilinci yüksek bireyler yetiştiriliyor. Bursa, İstanbul, Mersin ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüklerinde kurulan orman okullarında, çocukların ormanla güçlü ve sürdürülebilir bir bağ kurmaları hedefleniyor. Ayrıca, doğaya karşı duyarlılık geliştirmeleri ve çevre konularında farkındalık kazanmaları sağlanıyor. Proje kapsamında bugüne kadar 21.500 çocuğa eğitim verildi ve 9 yeni okulun açılması hedefleniyor.

Bursa Orman Okulu: 13.382 Çocuğa Eğitim Verdi

Bursa’da hayata geçirilen ilk orman okulu olan Bursa Orman Okulu, 2022 yılında eğitimlere başladı ve bugüne kadar 13.382 çocuğa eğitim sundu. Okuldaki akademik eğitim programı, okul öncesi, 7-8 yaş ve 9-10 yaş olmak üzere üç farklı yaş grubuna göre düzenleniyor. Çocuklar, sanal gerçeklik gözlükleri, ormancılık maketleri, çeşitli eğitim materyalleri ve atölye bahçesindeki uygulamalarla doğayı keşfetme fırsatı buluyor.

İstanbul Orman Okulu: Şehirde Doğayla İç İçe Eğitim

İstanbul Orman Okulu, büyük bir metropolde doğa ile iç içe eğitim imkânı sunarak şehirde yaşayan çocukların doğaya olan farkındalıklarını artırmayı hedefliyor. Katılımcılara ormanda hayatta kalma teknikleri, toprak analizi ve biyolojik çeşitlilik konularında teorik ve pratik bilgiler aktarılıyor.

Minik Sincaplar Trabzon Ormancılık Okulu: Orman Ekosistemi Eğitimi

Trabzon Ormancılık Okulu, Minik Sincaplar adıyla bilinir ve 2023 yılından bu yana 5.169 öğrenciye eğitim vermiştir. Orman ekosistemi, ormanların ekonomik ve ekolojik katkıları, orman yangınları, Alo 112 hattı ve fidan dikimi gibi konular öğrencilere aktarılmaktadır.

Mersin Orman Okulu: Akdeniz’in Biyolojik Çeşitliliğini Tanıtıyor

Mersin Orman Okulu, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kuruldu ve Akdeniz’in eşsiz biyolojik çeşitliliğini tanıtmayı amaçlamaktadır. Okulda, çocuklarla fidan dikimi ve yangınla mücadele eğitimleri gibi uygulamalı eğitimler gerçekleştirilmektedir.

Yeni Hedef: 2 Yıl İçinde 9 Yeni Okul

OGM, Türkiye genelinde doğayla iç içe eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla İzmir, Mersin, Adana, Çanakkale, Muğla, Hatay gibi İDOP bölgelerinde 9 yeni orman okulu daha açmayı planlamaktadır. Bu sayede gelecekte daha fazla çocuğa doğayla iç içe eğitim imkânı sunulacaktır.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in Açıklaması

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Doğaya dokunan çocuklar, geleceğe umut olur” anlayışıyla hayata geçirilen Orman Okulları projesi sayesinde çocukların doğa sevgisini kazanacaklarını ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarını erken yaşta benimseyeceklerini belirtiyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

ANKARA TRAFİĞE KAPALI YOLLAR 2 TEMMUZ 2025 | Bugün Ankara’da hangi yollar trafiğe kapatılacak, ne zaman açılacak? Bugün Ankara’da yollar neden kapalı, Anıt Caddesi trafiğe kapalı mı? Emniyet Müdürlüğü duyurdu!

Ankara’da bugün trafiğe kapalı yollar listesi 2 Temmuz 2025, Ankara Emniyet Müdürlüğü açıklamasıyla belli oldu. Başkentte düzenlenecek etkinlik nedeniyle, Ankara Emniyet Müdürlüğü trafiğe kapatılacak yolları ve caddeleri açıkladı. Saat 14.00’ten itibaren sürücüler kapatılacak yollara giriş yapamayacak ve alternatif güzergâhlara yönlendirilecekler. Ayrıca, Kazım Karabekir Caddesi Celal Bayar Bulvarı, GMK Bulvarı’nın Strazburg Caddesi Dögol Caddesi’nin Beşevler Kavşağı ile Anadolu Meydanı gibi yollar da ihtiyaç halinde trafiğe kapatılacak. Peki, Ankara’da bugün hangi yollar kapalı, ne zaman açılacak, alternatif güzergahlar nereler? Anıt Caddesi trafiğe kapalı mı? İşte, 2 Temmuz 2025 Ankara trafiğe kapalı yollar listesi ve ayrıntılar.

AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) öğrencileri, bahar dönemi bütünleme (telafi) sınavları için merakla gözlerini akademik takvime çevirdi. Peki, AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda optik forma imza atmayı unutan adayların sınavlarının geçerliliği konusunda adaylar arasında endişe yaşanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı 2025 YKS Kılavuzu ve geçmiş yıllardaki uygulamalar incelendiğinde, bu durumun sınavın geçerliliğini doğrudan etkileyip etkilemediği merak konusu oluyor. Peki, TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

20 milyon öğrenci için tatil zili

İlk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler